Boerenkoolstamppot met pittige gehaktbal
Rund, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 gram oranje bataat
- 800 gram Doré aardappels kruimig
- 400 gram boerenkool
- 500 gram rundergehakt
- 2 el crème fraîche
- 1 stuks ui
In Huis
- 1 tl zout
- 2 teen knoflook geperst
- 2 el Dijon mosterd
- 2 tl sambal
- 2 el Ketjap manis
- boter en olie om te bakken
Recept stappen
- Schil de bataat en aardappels en zet net onder water. Voeg zout toe en leg de boerenkool erbovenop. Dek sluitend af en breng aan de kook. Kook/stoom gaar in ca. 20 minuten.
- Meng het gehakt met het zout, geperste knoflook, crème fraîche, mosterd, sambal en ketjap (liefst manis).
- Verwarm een klont boter met olie in een koekenpan. Draai 3 balletjes per persoon. Bak ze rondom bruin als de boter is gestopt met schuimen. Snipper intussen de ui vrij fijn. Voeg bij de ballen als ze dicht geschroeid zijn en bak even mee. Bak zachtjes ca. 6 minuten verder tot de ballen gaar zijn. Blus op het laatste eventueel af met een scheutje water voor meer jus.
- Giet de aardappels en boerenkool af, maar bewaar wat kookvocht. Stamp alles samen met een goede klont boter en eventueel wat kookvocht. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de boerenkoolstamppot met de ballen en jus.