Boerenkoolsoep met aardappel en lamsrookworst
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 stuk(s) Rode ui
- 2 stuk(s) Lamsrookworst
- 400 g Kruimige aardappelen
- 300 g Boerenkool
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- 4 el Olijfolie
- 1 tl Gerookt paprikapoeder
- 2 liter Bouillon (rund, kip, of groenten)
- 2 blaadje(s) Laurier
Recept stappen
- 1. Snipper de ui en snij de knoflook in plakjes. Verhit de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem en fruit hierin de ui en knoflook.
- 2. Schil de aardappelen en snij in grote stukken. Doe ook in de pan en schep om.
- 3. Schenk er de bouillon bij en voeg de laurierblaadjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat ongeveer 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.
- 4. Verwijder zo nodig de nerf uit de boerenkool. Snij fijn en voeg toe. Laat de kool enkele minuten garen in de soep.
- 5. Snij de rookworst in stukken en voeg toe. Laat ongeveer 10 minuten opwarmen in de soep.
- 6. Serveer met grote stukken brood.