Boerenkoolsalade met croutons
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks peen
- 200 gram boerenkool
- 1 stuks appel
- 1 stuks pain gris brood
- 15 gram peterselie
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 3 el olijfolie extra vierge
- 1.5 el appelciderazijn
- 2 el zonnebloempitten
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de peen en snij in dunne staafjes. Meng met olie, peper en zout. Leg aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 30 minuten in de oven.
- Snij de pain gris brood in stukjes van ca. 1 cm. Hussel in een kom met olie, peper, zout en geperste knoflook. Leg naast de peen in de oven.
- Was de appel en snij in blokjes.
- Meng de olijfolie extra vierge met de appelciderazijn, peper en zout. Doe de boerenkool erbij en kneed een minuut lang met je handen, dan wordt de boerenkool zachter.
- Voeg de appel, peen en croutons toe en meng goed.
- Rooster de zonnebloempitten ca. 3 minuten in een droge koekenpan.
- Garneer de salade met de zonnebloempitten en peterselie.