Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenkoolchipjes met Gooische dip

Snel klaar, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Boerenkoolchipjes met Gooische dip | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 200 gram boerenkool
  • 3 el crème fraîche

In Huis

  • scheutje olijfolie
  • naar smaak chilisaus
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 140 graden.
  2. Snij de bladeren van de nerf en snij in stukken van ongeveer 4 bij 4cm. Was de boerenkool grondig met behulp van een slacentrifuge.
  3. Dep de boerenkool goed droog met een theedoek of keukenpapier. Let op: de boerenkool moet helemaal droog zijn, anders wordt deze niet knapperig.
  4. Verdeel de boerenkool over een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrooi met de olijfolie en wat zout en peper naar smaak.
  5. Bak de boerenkool 15-20 minuten in de oven en hussel om na 10 minuten. Check af en toe, want sommige stukjes kunnen sneller gaan dan andere.
  6. Maak de Gooische dip. Doe de crème fraîche in een bakje en strijk plat. Giet vervolgens wat chilisaus erover, zodat je de crème fraîche niet meer kunt zien.
  7. Serveer de boerenkoolchips samen met de Gooische dip.