Boerenkoolchipjes met Gooische dip
Snel klaar, Bijgerecht
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 gram boerenkool
- 3 el crème fraîche
In Huis
- scheutje olijfolie
- naar smaak chilisaus
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 140 graden.
- Snij de bladeren van de nerf en snij in stukken van ongeveer 4 bij 4cm. Was de boerenkool grondig met behulp van een slacentrifuge.
- Dep de boerenkool goed droog met een theedoek of keukenpapier. Let op: de boerenkool moet helemaal droog zijn, anders wordt deze niet knapperig.
- Verdeel de boerenkool over een met bakpapier bedekte bakplaat en bestrooi met de olijfolie en wat zout en peper naar smaak.
- Bak de boerenkool 15-20 minuten in de oven en hussel om na 10 minuten. Check af en toe, want sommige stukjes kunnen sneller gaan dan andere.
- Maak de Gooische dip. Doe de crème fraîche in een bakje en strijk plat. Giet vervolgens wat chilisaus erover, zodat je de crème fraîche niet meer kunt zien.
- Serveer de boerenkoolchips samen met de Gooische dip.