Boerenkool met quinoa en tahinsinaasappeldressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g quinoa
- 400 g boerenkool
In Huis
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak peper en zout
- 2 el tahin
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 el kokend water
- 1 tl sinaasappelrasp
- 3 el sinaasappelsap
- 3 tl kokosolie
Recept stappen
- Bereid de quinoa volgens gebruiksaanwijzing. Giet af. Meng met 1/3 van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Maak de tahindressing. Meng tahin, 2/3 olijfolie, 1/3 van de knoflook, water, sinaasappelrasp en sinaasappelsap tot een crèmige saus. Hou apart.
- Verhit de kokosolie in een grote koekenpan. Snij de boerenkool in repen en voeg toe. Roerbak 2 minuten. Pers 2/3 van de knoflook er boven uit en roerbak nog een minuut. Check of de kool zacht genoeg is. Voeg de quinoa toe en schep om. Knip de peterselie fijn.
- Verdeel de boerenkoolschotel over vier borden. Garneer met wat sinaasappelschil. Besprenkel met de tahindressing en bestrooi met de peterselie.