Boerenkool-bataatstamppot met rookworst en piccalilly van Kesbeke
Varken, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1000 gram Frieslander aardappels
- 500 gram witte bataat
- 400 gram boerenkool
- 4 stuks rookworst (varken)
- naar smaak piccalilly
In Huis
- scheutje melk
- klont boter
Recept stappen
- Schil de aardappels en bataat. Snij in gelijke stukken. Zet op in een grote pan met een laagje gezouten water. Leg de boerenkool op de aardappels. Kook met deksel op de pan in ca. 20 minuten gaar.
- Verwarm de rookworsten (in het plastic) gedurende 20 min in een pannetje met water. Zorg dat het water niet gaat koken.
- Check met een vork of de aardappels, bataat en boerenkool gaar zijn. Giet af en schenk er een beetje melk bij. Stamp met een flinke klont boter tot boerenkool-bataatstamppot. Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de boerenkoolstamppot met de rookworst en piccalilly.