Boerenkool-bataatstamppot met lamsrookworst en uienchutney van Potverdorie
Lam
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram kruimige aardappelen
- 500 gram bataat
- 500 gram gesneden boerenkool
- 5 stuks lamsrookworst
- naar smaak uien chutney
In Huis
- 1 klont boter
- eventueel toevoegen melk
Recept stappen
- Snij de boerenkoolbladeren in dunne reepjes.
- Schil de aardappel en bataat, snij in grote stukken en zet net onder water in een echt grote pan. Voeg zout toe. Leg de gesneden boerenkool erop, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken (de boerenkool stoomt).
- Leg de worsten in de verpakking in een pannetje met water en warm langzaam op, zonder het water te laten koken.
- Giet de aardappels en bataat af. Stamp fijn met een goede klont boter, meer vocht is waarschijnlijk niet nodig; anders kun je nog wat melk toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de stamppot met de worst en de uienchutney.