Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boerenkool-bataatstamppot met lamsrookworst en uienchutney van Potverdorie

Lam

  • Totale tijd minuten
Wk 46 palmkoolstamppot met lamsrookworst en uienchutney

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 500 gram bataat
  • 500 gram gesneden boerenkool
  • 5 stuks lamsrookworst
  • naar smaak uien chutney

In Huis

  • 1 klont boter
  • eventueel toevoegen melk
icon package

Recept stappen

  1. Snij de boerenkoolbladeren in dunne reepjes.
  2. Schil de aardappel en bataat, snij in grote stukken en zet net onder water in een echt grote pan. Voeg zout toe. Leg de gesneden boerenkool erop, dek goed af, breng aan de kook en laat afgedekt 25 minuten koken (de boerenkool stoomt).
  3. Leg de worsten in de verpakking in een pannetje met water en warm langzaam op, zonder het water te laten koken.
  4. Giet de aardappels en bataat af. Stamp fijn met een goede klont boter, meer vocht is waarschijnlijk niet nodig; anders kun je nog wat melk toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de stamppot met de worst en de uienchutney.