Boekweit met kastanje champignons, zoete aardappel, knolselderij, walnoten en kruidenolie van Abma
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 300 gram boekweit
- 200 gram boekweit
- 200 gram knolselderij
- 400 gram zoete aardappel oranje
- 350 gram kastanjechampignons
- 4 el edelgistvlokken
- 0.5 zakje rucola
- 80 gram walnootstukjes
- 4 tl kruidenolie Abma’s
In Huis
- 600 ml kokend water
- boter en olie om te bakken
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 1 teentjes knoflook
- klontje vegan boter
- kneepje citroensap
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Smelt een goede klont boter in een soeppan. Snipper de ui en fruit glazig. Voeg de boekweit toe en roerbak een minuut mee. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en kook in ca. 15 minuten gaar. Zet hierna het vuur uit en laat nog 5 minuten staan met de deksel erop.
- Schil intussen de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 tot max(!) 1 cm. Verwarm olijfolie in een wok of koekenpan. Bak daarin de knolselderij op middelhoog vuur. Schil en snij intussen de zoete aardappel in even kleine blokjes en voeg toe. Dek af en laat in ca. 8 minuten beetgaar smoren. Schep af en toe om.
- Snij de champignons in kwarten of achtsten. Verwijder de deksel van de pan en voeg bij de groenten. Bak op hoog vuur stevig mee tot ze bruinen en beetgaar worden. Hak de knoflook fijn. Draai het vuur zacht als de champignons beetgaar zijn en bak de knoflook nog heel ven mee. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
- Roer de edelgistvlokken door de boekweit samen met een klont vegan boter. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
- Bak de walnootstukjes in een droog koekenpannetje knapperig.
- Schep de boekweit op een bedje van rucola (of hak grof en roer door de boekweit) en verdeel daarover de groenten. Garneer met walnoten en een klein lepeltje kruidenolie naar smaak.