Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Boekweit met kastanjechampignons, zoete aardappel, knolselderij, walnoten en overjarige kaas en rozemarijnolie

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
2024 46 WB VEGA SNELLE VEGASNEL boekweit champi bataat knolselderij walnoot kaas 1801

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 300 gram boekweit
  • 200 gram boekweit
  • 200 gram knolselderij
  • 400 gram zoete aardappel oranje
  • 1 takje rozemarijn
  • 350 gram kastanjechampignons
  • 100 gram overjarige kaas
  • 0.5 zakje rucola
  • 80 gram walnootstukjes

In Huis

  • 600 ml kokend water
  • boter en olie om te bakken
  • 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
  • 6 el milde olijfolie voor de kruidenolie
  • 1 teentjes knoflook
  • klontje boter
  • kneepje citroensap
icon package

Recept stappen

  1. Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Smelt een goede klont boter in een soeppan. Snipper de ui en fruit glazig. Voeg de boekweit toe en roerbak een minuut mee. Voeg het kokende water en bouillonblokje toe. Dek af en kook in ca. 15 minuten gaar. Zet hierna het vuur uit en laat nog 5 minuten staan met de deksel erop.
  2. Schil intussen de knolselderij en snij in kleine blokjes van 0,5 tot max(!) 1 cm. Verwarm olijfolie in een wok of koekenpan. Bak daarin de knolselderij op middelhoog vuur. Schil en snij intussen de zoete aardappel in even kleine blokjes en voeg toe. Dek af en laat in ca. 8 minuten beetgaar smoren. Schep af en toe om.
  3. Kneus het rozemarijn takje door deze even tussen je vingers te wrijven. Doe de milde olijfolie in een steelpannetje en voeg het takje toe. Verwarm zachtjes (let op! de olie mag niet koken).
  4. Snij de champignons in kwarten of achtsten. Verwijder de deksel van de pan en voeg bij de groenten. Bak op hoog vuur stevig mee tot ze bruinen en beetgaar worden. Hak de knoflook fijn. Draai het vuur zacht als de champignons beetgaar zijn en bak de knoflook nog heel ven mee. Breng op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap.
  5. Rasp de overjarige kaas. Roer de helft(!) van de geraspte kaas door de boekweit samen met een klont boter.
  6. Haal de rozemarijnolie van het vuur. Verwijder de rozemarijn, giet in een kommetje en laat even afkoelen.
  7. Bak de walnootstukjes in een droog koekenpannetje knapperig.
  8. Schep de boekweit op een bedje van rucola (of hak grof en roer door de boekweit) en verdeel daarover de groenten. Garneer met walnoten, een klein lepeltje rozemarijnolie naar smaak en de rest van de kaas.