Boekweit in vinaigrette met geroosterde groenten, gebakken geitenkaas en radijsloofpesto
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 bosjes radijs
- 600 gram zoete aardappel oranje
- 300 gram boekweit
- 2 stronkjes roodlof
- 360 gram geitenkaas
- 2 stuks baby romainesla
In Huis
- olie om te bakken
- 3 teentjes knoflook
- 1 el mosterd
- 3 el witte wijnazijn
- 6 el olijfolie extra vierge
- 6 el milde olijfolie voor de pesto
- kneepj citroensap (mag uit flesje)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Haal het groene loof van de radijsjes en bewaar voor straks – verwijder evt. lelijke of geel geworden blaadjes. Was de radijsjes, halveer ze en doe in een mengkom. Schil de zoete aardappel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes van ca. 1 cm dik. Doe bij de radijs samen met de tenen knoflook. Voeg olie, peper en zout toe en hussel goed. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
- Zet de boekweit op in iets meer dan de dubbele hoeveelheid water met wat zout. Kook afgedekt gaar in ca. 15 minuten.
- Maak de vinaigrette voor de boekweit. Meng de mosterd met de witte wijnazijn en olijfolie extra vierge en breng op smaak met peper en zout.
- Maak de pesto. Het zou mooi zijn als je ca. 15 gram p.p. aan loof hebt, maar deze bos radijs komt natuurlijk niet uit een 3D printer 😊. Was het radijsloof en schud even uit.
- Doe in het bakje van de staafmixer. Maal fijn, samen met de milde olijfolie. Voeg als nodig nog een scheutje olie toe. Druk straks de gepofte knoflook uit de schil en pers fijn met een vork. Roer door de pesto samen met de citroensap en breng goed op smaak met peper en zout .
- Snij de geitenkaas in plakjes, 3 à 4 pp. Bak in een beetje olie in een koekenpan op vrij hoog vuur aan beide zijden bruin in ca. 5 minuten.
- Halveer intussen de baby romainesla in de lengte en snij in fijne reepjes. Giet, indien nodig, de gare boekweit af, en schep de romaine sla erdoor, zodat deze wat slinkt.
- Halveer de roodlof in de lengte en snij in halve ringen. Schep de vinaigrette en roodlof door de boekweit. Proef het geheel en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de boekweit met de ovengroenten, gebakken geitenkaas en de radijsbladpesto.