Blote billetjes in het gras met plantaardig stoofvlees
Vegetarisch, Vegan, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 kilo Agria aardappelen
- 2 stuks zoete uien
- 500 gram snijbonen
- 1 blik bonenmix
- 2 pakje stoofvlees ('pulled beef')
- 2 stuks lente-ui
In Huis
- 60 gram (vegan) boter
- 2 el balsamicoazijn
- 2 tl tijm
- olie om te bakken
- 2 el mosterd
Recept stappen
- Schil de aardappels, snij in gelijke stukken en zet op in een laagje gezouten water. Breng aan de kook en kook in 15-20 minuten gaar. Zet ook een pan met een laagje water op voor de snijbonen.
- Snij de ui in dunne halve ringen. Smelt 1/3de van de (vegan) boter in een koekenpan en bak de ui een paar minuten minuten op middelhoog vuur. Voeg de balsamicoazijn toe en roer door. Draai het vuur laag en laat zachtjes pruttelen tot je aan tafel gaat.
- Verwijder de steeltjes van de snijbonen en snij ze in stukjes van ca. 2 cm. Kook beetgaar in 6-8 minuten vanaf dat het water weer kookt. Spoel kort koud af, dan behouden ze een mooie kleur.
- Verwarm 1/3de van de (vegan) boter in een steelpannetje. Fruit de tijm even mee. Giet de gemengde bonen af en verwarm ze zachtjes in de boter.
- Verwarm olie in een koekenpan en bak het plantaardige stoofvlees een beetje bruin en goed warm.
- Snij de lente-ui (incl. het meeste van het groen) in ringetjes.
- Giet de aardappels af maar bewaar wat kookvocht! Stamp de aardappels fijn met de laatste 1/3de van de (vegan) boter en net zoveel kookvocht tot je een echt smeuïge puree hebt. Breng goed op smaak met peper, zout en de mosterd.
- Schep de lente-ui, snijbonen en gemengde bonen door de puree.
- Serveer de blote billetjes in het gras met het plantaardige stoofvlees en gekarameliseerde uien.