Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkoolsteak met boterbonenpuree en kruidensalsa

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Crisp 2024 Weekbox Inspiratiekrat

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 1 bosje peterselie

In Huis

  • 1 tl paprikapoeder
  • 4 el olijfolie om in te smeren
  • 1 stuks citroen
  • 2 el kappertjes
  • 8 el (milde) olijfolie voor de salsa
  • 700 gram boterbonen
  • 1 teentje knoflook
  • scheut olijfolie extra vierge
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Snij de bloemkool in ‘steaks’ van ca. 3 cm dik. Let op: snij niet teveel van de stronk, anders vallen de roosjes eraf. Meng met de paprikapoeder, olijfolie, peper en zout door elkaar. Smeer de bloemkool hiermee aan beide kanten in. Bak de bloemkool op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 30 minuten gaar. Keer halverwege om.
  3. Maak de kruidensalsa. Rasp de citroen en pers de helft(!) van het sap. Verwijder alleen de dikke stelen van de peterselie. Hak de peterselie en kappertjes fijn. Let op! Hou wat peterselie over voor het garneren. Meng in een schaaltje met de citroenrasp, 2 el (bij 4p) van het sap en de milde olijfolie (of gebruik half mild, half extra vierge) tot een salsa.
  4. Giet de boterbonen af. Pers de ander helft van de citroen. Pureer de bonen samen met de knoflook, het citroensap en een scheut olijfolie tot een gladde puree. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Smeer met een lepel de bonenpuree uit op een bordje. Leg een steak er op. Garneer met wat peterselie.