Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkoolsoep met rucola -walnotenpesto

  • Totale tijd minuten
Roodlofsalade met yoghurtdressing, dorade en oven aardappels | maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Uien
  • 500 g Bloemkool
  • 3 teentje(s) Knoflook
  • 200 g Aardappelen
  • 100 g Rucola

In Huis

  • 35 g Walnoten
  • 2 el Olijfolie
  • 625 ml Kippenbouillon
  • 250 ml Slagroom
  • 70 g Parmezaanse kaas
  • 70 ml Olijfolie (extra vierge)
icon package

Recept stappen

  1. Schil en snipper de ui en de knoflook.
  2. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
  3. Schil de aardappels en snijd in blokjes.
  4. Hak de rucola. Pel de walnoten, verwijder het dunne vliesje (dit is bitter) en hak de noten grof.
  5. Maak eerst de soep. Verhit de olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg ui toe en bak tot deze zacht begint te worden.
  6. Voeg dan 2/3 van de knoflook, de bloemkool en de aardappel toe. Schep om en bak nog een minuut.
  7. Voeg bouillon, room, zout en peper toe en breng aan de kook. Kook ca. 20 minuten of totdat de bloemkool en aardappel echt helemaal gaar zijn.
  8. Maak in de tijd dat de soep kookt de pesto. Doe de rucola, de walnoten en 1 teentje van de knoflook in de huishoudmachine en puls enkele keren. Giet terwijl de machine loopt de olie erbij en maal tot een mooie pesto. Roer er de Parmezaanse kaas doorheen. Breng op smaak met peper en zo nodig nog wat zout.
  9. Pureer de soep met een blender of roerzeef. Check op peper en zout. Schep in soepkommen en schep er wat pesto op.
  10. <br>Let op: de walnoten zitten wel in de Weekendkrat Extra en de Weekendkrat Vega