Bloemkoolsoep
Voorgerecht, Lunch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 1 teen knoflook
- 1 stuks bloemkool
- 100 gram spekblokjes
In Huis
- olie om te bakken
- 1 tl gedroogde tijm
- 700 ml kokend water
- 1 blokje (voor 500 ml) groentebouillon
- 75 ml kookroom
Recept stappen
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Verhit olie in een soeppan en bak samen met de tijm zachtjes tot de ui glazig is.
- Snij de bloemkool in roosjes en snij de stelen in stukken. Bak kort mee met de ui.
- Voeg het water en bouillonblokje toe en kook 8-10 minuten tot de bloemkool gaar is.
- Bak de spekblokjes knapperig in een koekenpan in een beetje olie. Laat uitlekken op een stukje keukenpapier en zet even weg.
- Pureer de soep met de staafmixer glad. Roer de room er doorheen. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met krokant gebakken spekblokjes.
- Serveer met het pain gris brood.