Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkoolsalade met kappertjesdressing

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Stock Kooktafereel Voorbeeld We Maken Zelf Nog Iets

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 1 stuk(s) Ui
  • 2 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten

In Huis

  • 50 ml Olijfolie
  • 2 el Kappertjes
  • 1 el Mosterd
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 2 el Citroensap
  • 1 naar smaak Peper en zout
  • 1 bosje(s) Peterselie
icon package

Recept stappen

  1. 1. Maak eerst de dressing. Hak de knoflook fijn. Doe de olijfolie met de kappertjes, mosterd, knoflook, het citroensap en wat zout en peper in een keukenmachine (kan ook met een staafmixer). Laat even draaien.
  2. 2. Haal de roosjes van de bloemkool en kook in water met wat zout beetgaar in ca. 3 minuten. Giet af en spoel ze snel even onder koud water om het kookproces te stoppen. De bloemkool moet wel warm blijven. Doe in een kom.
  3. 3. Snij de ui in fijne ringen, de tomaten in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Voeg bij de bloemkool. Giet dan de dressing erover en dien op.