Bloemkoolsalade met kappertjesdressing
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Bloemkool
- 1 stuk(s) Ui
- 2 stuk(s) Coeur de boeuf tomaten
In Huis
- 50 ml Olijfolie
- 2 el Kappertjes
- 1 el Mosterd
- 2 teentje(s) Knoflook
- 2 el Citroensap
- 1 naar smaak Peper en zout
- 1 bosje(s) Peterselie
Recept stappen
- 1. Maak eerst de dressing. Hak de knoflook fijn. Doe de olijfolie met de kappertjes, mosterd, knoflook, het citroensap en wat zout en peper in een keukenmachine (kan ook met een staafmixer). Laat even draaien.
- 2. Haal de roosjes van de bloemkool en kook in water met wat zout beetgaar in ca. 3 minuten. Giet af en spoel ze snel even onder koud water om het kookproces te stoppen. De bloemkool moet wel warm blijven. Doe in een kom.
- 3. Snij de ui in fijne ringen, de tomaten in kleine stukjes en hak de peterselie fijn. Voeg bij de bloemkool. Giet dan de dressing erover en dien op.