Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkoolsalade met kappertjes, tomaat, lente-ui, grie en aardappels uit de oven

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 500 g Nicola aardappelen
  • 1 stuk(s) Bloemkool
  • 300 g Tomaten
  • 1 pakje(s) Grie rozemarijn
  • 2 stuk(s) Lente-ui

In Huis

  • 10 el Olijfolie (extra vierge)
  • naar smaak Zeezout
  • 2 teentje(s) Knoflook
  • 1 el Kappertjes
  • 1 pot(je) Olijven
  • 3 el Witte wijnazijn
  • snufje(s) Cayennepeper
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Schil de aardappels en snij in stukken. Doe de aardappels in een schaal en giet er 1/3 van de olijfolie over en bestrooi met wat zeezout. Meng met je handen zodat de aardappels allemaal met een laagje olie bedekt zijn. Leg de aardappels in een ovenschaal of op de ovenplaat bedekt met bakpapier. Plaats deze in het midden van de oven en rooster de aardappels bruin en knapperig in ca. 40 minuten. Schud de aardappels halverwege een keer om.
  3. Kook de bloemkool in z’n geheel gaar in water met wat zout. Dit duurt ca. 15 minuten afhankelijk van de grootte van de bloemkool. Hij moet gaar zijn maar niet te zacht.
  4. Roer de knoflook door 2/3 van de olijfolie. Laat intrekken.
  5. Haal de bloemkool uit het water. Laat uitlekken en leg op een grote schaal. Snij in grote stukken. Leg de stukken tomaat ertussen en bestrooi met de feta, lente-ui, kappertjes en olijven.
  6. Maak een vinaigrette van de knoflookolie, azijn, cayenne peper. Schenk over de groenten en schep voorzichtig om. Serveer met de aardappels uit de oven.