Bloemkoolsalade met kappertjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) bloemkool
- 1 stuk(s) uien
- 2 stuk(s) tomaten
In Huis
- 2 teentje(s) knoflook
- 50 ml olijfolie (extra vierge)
- 2 el kappertjes
- 1 el grove mosterd
- 2 el citroensap
- 1 bosje(s) dille
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Maak de dressing. Hak de knoflook fijn. Mix in de keukenmachine of met de staafmixer de olijfolie, kappertjes, mosterd, knoflook, citroensap en wat zout en peper.
- Kook de bloemkoolroosjes in water met wat zout beetgaar in ca. 3 minuten. Giet af en spoel ze snel even onder koud water om het kookproces te stoppen. De kool moet wel warm blijven.
- Snij de ui in flinterdunne ringen. Snij de tomaten in kleine stukjes. Hak de dille fijn.
- Doe de dressing, uienringen, tomatenstukje en dille bij de bloemkool en serveer.