Bloemkoolrisotto met panko en een salade van veldsla, radijs en peer
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram bloemkool
- 1 banaansjalot
- 1 bosje radijs
- 1 peer
- 75 gram veldsla
- 50 gram oude kaas
- peterselie (optioneel)
In Huis
- 1 liter kokend water
- 2 blokjes groentebouillon
- 2 knoflooktenen
- olie, om te bakken
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- 240 gram risottorijst
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie, extra vierge
- 1 el azijn
- 2 el panko/paneermeel
Recept stappen
- Breng in een ruime pan een laagje water aan de kook. Snij de bloemkool in kleine roosjes. Kook de bloemkool 5 minuten en giet af.
- Bereid (evt met behulp van de waterkoker) de bouillon voor.
- Snipper de sjalot en hak de knoflook fijn. Fruit kort aan in olie, in een afdekbare hapjespan of wok. Rasp intussen de citroen en hou apart. Pers het sap in een kommetje.
- Voeg de risottorijst bij de sjalot en roer goed om. Blus als alle korrels mooi glimmen af met het citroensap. Laat het sap verdampen en voeg een scheut bouillon toe. Roer tot deze is opgelost.
- Voeg steeds een scheut toe tot de rijst praktisch gaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde de bloemkool toe. Laat rustig nog even mee garen.
- Maak een vinaigrette van de mosterd, wijnazijn, olijfolie extra vierge, peper en zout. Maak de radijsjes schoon en snij in kwarten. Schil de peer en snij in plakjes. Was de veldsla. Meng met de vinaigrette.
- Bak in een kleine droge koekenpan de panko goudbruin op zacht vuur. Meng de citroenrasp erbij en zet in een bakje op tafel.
- Rasp de kaas en roer door de risotto als deze gaar is. Breng op smaak met peper en eventueel een kneepje citroensap en/of nog wat zout. Draai het vuur uit en laat een paar minuten staan. Snij eventueel nog wat peterselie en bestrooi het geheel ermee.
- Serveer de risotto met de panko en de salade