Bloemkoolrisotto met champignons en roodschimmel kaas
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 500 g Bloemkool
- 1 bakje(s) Champignons
- 1 stuk(s) Ui
In Huis
- 250 ml Groentebouillon
- 1 teentje(s) Knoflook
- 2 el Olijfolie (extra vierge)
- 40 g Amandelen
- 6 blaadje(s) Salie
- 75 g Boter
- 300 g Arborio rijst
- 125 ml Droge sherry
- 40 g Parmezaanse kaas
- 100 g Roodschimmelkaas
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Maak roosjes van de bloemkool en doe in een ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Zet 15 minuten in de oven.
- Schaaf of hak de amandelen fijn. Voeg nu de amandelen en de helft van de salie toe. Rooster de bloemkool nog 8 minuten tot de salie krokant is geworden.
- Doe 25 g boter in een koekenpan. Snij de champignons in stukken en bak aan tot ze mooie bruine randjes krijgen. Pers er het teentje knoflook over uit en schep een paar keer om. Haal van het vuur.
- Doe de bouillon in een pannetje en voeg een liter water toe. Breng aan de kook.
- Snipper de ui. Smelt 25 g boter in een grote pan en bak de ui 5 minuten zachtjes aan totdat deze zacht wordt.
- Hak de rest van de salie en voeg toe aan de ui samen met de rijst en de sherry.
- Breng aan de kook onder voortdurend roeren en roer tot de sherry is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe en roer 25-30 minuten terwijl je blijft toevoegen. Ga door tot de rijst al dente is.
- Roer de rest van de boter en de champignons er door. Roer er de Parmezaanse kaas door.
- Leg de geroosterde bloemkool er bovenop samen met wat plakjes van de kaas.
- <br>Tip: gebruik voor dit recept zachte roodschimmelkaas, zoals Chaumes of Taleggio.