Bloemkoolpizza met aardappelpreisoep
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 g bloemkool
- 2 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 100 g pecorino
- 4 stuk(s) eieren
- 400 g prei
- 300 g aardappelen
- 1 zakje rucola
- 10 g bieslook
In Huis
- 1 liter water
- 2 blokjes groentebouillon
- snufje nootmuskaat
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Verwijder het blad van de bloemkool, snij steel in stukjes en snij kleine roosjes. Maal in de keukenmachine of in porties in het bakje van de staafmixer tot rijst.
- Ris de tijm en hak de rozemarijn fijn. Rasp de pecorino. Meng de pecorino, eieren, tijm, rozemarijn, peper en een beetje zout met behulp van een pollepel goed door de bloemkool. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat of groot bakblik tot een dunne laag, zoals een pizza. Druk stevig aan. Bak ca. 30 minuten in de voorverwarmde oven tot een beetje bruin.
- Zet de waterkoker aan met de aangegeven hoeveelheid water. Snij de prei in ringen en was goed. Schil de aardappelen, was en snij in stukken.
- Doe het kokend water in een pan met het bouillonblokje, de aardappel en de prei. Laat 15-20 minuten koken.
- Was de rucola en scheur in stukken.
- Pureer de soep, maak op smaak met nootmuskaat en peper. Knip de bieslook erboven.
- Haal de ‘pizza’ uit de oven, besprenkel met flink wat olijfolie en peper en leg de rucola erop.
- Snij stukken van de pizza en serveer met de soep.