Bloemkoolboterbonenpuree met geroosterde wintergroenten, Hollandse chorizo en dragondressing
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 1000 gram bloemkool
- 500 gram bataat
- 20 gram dragon
- 2 blik boterbonen
- 200 gram Hollandse chorizo
In Huis
- 4 teentjes knoflook (in de schil)
- olie om te bakken
- 6 el milde olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el water
- 2 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers de citroen uit.
- Haal de bloemkool af. Bewaar mooie stukjes lichtgroen blad. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in plakjes. Hou de stukjes steel apart(!). Schil de bataat en snij in stukken van 2 cm. Doe de bataat, roosjes en knoflook (in de schil) in een mengkom en hussel met olie, de helft (!) van het citroensap, peper en zout. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min gaar.
- Zet de bloemkoolsteel en het blad op in een soeppannetje met een laagje water en wat zout en kook afgedekt in ca. 5 min gaar.
- Maak de dressing. Haal de dragonblaadjes af en hak ze fijn. Meng met de aangegeven hoeveelheid milde olijfolie, 1/4de (!) van het citroensap, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de bloemkool af. Giet de bonen af maar vang het vocht op in een maatbeker! Doe de bonen met ca. 200 ml (bij 4p) van het vocht bij de bloemkoolsteeltjes en warm op. Bewaar de rest van het vocht.
- Pureer als de bonen warm zijn met een staafmixer en maak de puree zo smeuïg als gewenst met eventueel nog extra vocht (kan ook nog handig zijn vlak voor het serveren).
- Haal de knoflooktenen uit de oven, duw uit het schilletje, prak een beetje fijn en meng met de staafmixer door de puree. Breng op smaak met de laatste 1/4de citroensap, de olijfolie extra vierge, peper en zout. Hou warm.
- Snij de chorizo in blokjes. Bak in een koekenpannetje heel eventjes om op te warmen. Echt heel kort! Te lang is zonde met deze goddelijke chorizo, dan droogt ze alleen maar uit terwijl ze van zichzelf eigenlijk smelt op de tong 😊.
- Serveer de groenten op een bedje van bonenpuree, bestrooi met de blokjes chorizo en besprenkel met de dragondressing.