Bloemkoolboterbonenpuree met geroosterde wintergroenten, gedroogde tomaten, dragondressing en Landbrood
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks citroen
- 1000 gram bloemkool
- 500 gram bataat
- 4 teentjes knoflook
- 15 gram dragon
- 2 blik boterbonen
- 1 stuks landbrood rogge
- 1 potje zongedroogde tomaten
In Huis
- olie om te bakken
- 6 el milde olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el water
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Pers de citroen uit.
- Haal de bloemkool af. Bewaar mooie stukjes lichtgroen blad. Snij de bloemkool in roosjes en de steel in plakjes. Hou de stukjes steel apart(!). Schil de bataat en snij in stukken van 2 cm. Doe de bataat, roosjes en knoflook (in de schil) in een mengkom en hussel met olijfolie, de helft (!) van het citroensap, peper en zout. Bak op een met bakpapier beklede bakplaat in ca. 20 min gaar. Zet een timer op 10 minuten, zodat het brood er in de laatste 10 minuten bij kan.
- Zet de bloemkoolsteel en het blad op in een soeppannetje met een laagje water en wat zout en kook afgedekt in ca. 5 min gaar.
- Maak de dressing. Haal de dragonblaadjes af en hak ze fijn. Meng met de aangegeven hoeveelheid milde olijfolie, 1/4de(!)van het citroensap, de mosterd en het water. Breng op smaak met peper en zout.
- Giet de bloemkool af. Giet de bonen af maar vang het vocht op in een maatbeker! Doe de bonen met ca. 200 ml (bij 4p) van het vocht bij de bloemkoolsteeltjes en warm op. Bewaar de rest van het vocht.
- Pureer als de bonen warm zijn tot puree en maak zo smeuïg als gewenst met eventueel nog extra vocht (kan ook nog handig zijn vlak voor het serveren).
- Haal de knoflooktenen uit de oven, duw uit het schilletje, prak een beetje fijn en meng met de staafmixer door de puree. Breng op smaak de laatste 1/4de citroensap, wat olie uit het tomatenpotje (bijv. 2 el bij 4p), peper en zout en hou warm.
- Besprenkel de korst van het brood met water en bak het brood 8-10 minuten af.
- Snij de zongedroogde tomaten in kleinere stukjes en zet op tafel.
- Serveer de ovengroenten op een schep bonenpuree, besprenkel met de dragondressing en garneer met de tomaatjes. Serveer het landbrood erbij.