Bloemkool uit de oven met varkensbraadworst en linzen met pastinaak
Varken
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) bloemkool
- 1 stuk(s) rode ui
- 200 g pastinaak
- 2 stengel(s) bleekselderij
- 2 blikje(s) linzen
- 4 stuk(s) varkensbraadworst
In Huis
- 1 tl komijn
- naar smaak peper en zout
- 3 el olijfolie
- 2 teentje(s) knoflook
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snij het blad van de bloemkool en snij hem dan in plakken van ca 2 cm dik. Snij de rode ui in ringen.
- Leg de plakken bloemkool in een grote ovenschaal, bestrooi met komijn, peper en zout en olijfolie. Leg de uienringen er bovenop, voeg een heel klein scheutje water toe, dek af met aluminiumfolie en zet in de oven voor ca 30 minuten.
- Schil de pastinaak en snij in kleine blokjes van ca 1/2 cm. Snij de bleekselderij in even grote stukjes. Hak de knoflook fijn. Bak de pastinaak en de bleekselderij in een diepe koekenpan aan tot ze beginnen te kleuren. Voeg dan de knoflook toe en bak nog even mee. Doe dan de linzen erbij, warm even goed door, haal dan van het vuur en hou warm.
- Bak intussen de braadworsten in een beetje olie rondom bruin en laat ze dan rustig garen in ca 15 -20 minuten.
- Haal na 30 minuten de folie van de bloemkool en laat nog 10 minuten een beetje bruin worden in de oven. Check of de bloemkool goed gaar is en dien dan op met de worst en de linzen.
- <br>Let op: Je hebt twee keer bleekselderij nodig deze week.