Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bloemkool uit de oven met flatbread en yoghurtdip

Vegetarisch, Bijgerecht

  • Totale tijd minuten
Crisp 2023 Weekbox Inspiratiekrat LR

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks bloemkool
  • 6 el yoghurt
  • 15 gram peterselie
  • 3 stuks Libanese flatbread

In Huis

  • 3 el olijfolie
  • 1 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl komijnpoeder
  • 0.5 tl knoflookpoeder
  • 0.5 tl kurkumapoeder
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el citroensap (mag uit flesje)
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Meng in een grote kom de olijfolie, paprikapoeder, komijnpoeder, knoflookpoeder, kurkumapoeder, en chilipoeder (optioneel). Voeg zout en peper toe naar smaak. Voeg de bloemkool toe en meng goed zodat alle roosjes gelijkmatig bedekt zijn.
  3. Verspreid de bloemkoolroosjes gelijkmatig op een bakplaat bekleed met bakpapier. Rooster in de oven ca. 25 minuten, totdat de roosjes goudbruin en knapperig aan de randen zijn. Draai halverwege de roosjes een keer om.
  4. Maak ondertussen de yoghurtdip. Doe de yoghurt in een kom. Hak de knoflook fijn en voeg samen met het citroensap toe. Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar. Hak de peterselie fijn. Besprenkel de yoghurt met olijfolie en bestrooi met de helft van de peterselie.
  5. Serveer direct of zet de dip in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  6. Haal de geroosterde bloemkool uit de oven en bestrooi met de andere helft van de peterselie. Serveer de bloemkool samen met het platbrood en de yoghurtdip.