Bloemkool uit de oven met amandelschaafsel en yoghurtsaus
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram bloemkool
- 4 tomaten
- 1 takje peterselie
- 1 takje koriander
- 1 el rode ui
- 200 ml yoghurt
- 1 takje munt
In Huis
- 1 tl zwarte peperkorrels
- 1 tl korianderzaad
- 2 tl komijnzaad
- 1 tl kaneelpoeder
- 3 stuks kruidnagel
- 1 tl kardemomzaadjes
- mespunt gedroogde chilipeper vlokken
- 2 teentjes knoflook
- 6 el olijfolie (extra vierge)
- 300 gram bulgur
- 3 el amandelschaafsel
- 1 citroen
- 3 el granaatappelpitjes (optioneel)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Meng alle gedroogde kruiden en maal in een vijzel of kruidenmolen tot poeder (mocht je dit te veel werk vinden, dan kun je ook een kant-en-klaar kruidenmengsel nemen bijv. ras-el hanout of garam massala)
- Snij de bloemkool in plakken en doe in een schaal. Meng 2 volle theelepels van het kruidenpoeder met 4 eetlepels (bij 4p) van de olijfolie. Pers er de helft van de knoflook boven uit en meng goed. Schenk over de bloemkool en bestrooi met wat zout. Hussel goed door. Doe over in een grote ovenschaal of leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.
- Bereid de bulgur volgens gebruiksaanwijzing.
- Hak de peterselie, koriander en rode ui fijn. Pers de citroen uit. Meng de bulgur zodra deze klaar is met de rode ui, de basilicum, 2 eetlepels (bij 4 p) van het citroensap, de rest van de olijfolie en wat zout en peper. Snij de tomaten in blokjes en schep ook door de bulgur.
- Rooster de amandelsnippers goudbruin in een droge koekenpan.
- Meng de yoghurt met de rest van het citroensap en pers er de overige knoflook boven uit. Hak de muntblaadjes fijn en schep door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de bloemkool uit de oven en bestrooi met de amandelsnippers en eventueel de granaatappelpitjes.
- Serveer met de bulgur en de yoghurtsaus.