Bloemkool-tofusoep met kruidenolie en geroosterde hazelnoten
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuk(s) Banaansjalot
- 1 stuk(s) Bloemkool
- 1 stuk(s) Lente-ui
- 4 takje(s) Tijm
- 4 blaadje(s) Salie
- 10 takje(s) Peterselie
- 1 stuk(s) Brood
In Huis
- 4 teentje(s) Knoflook
- 8 el Olijfolie (extra vierge)
- 2 liter Groentebouillon
- 2 el Citroensap
- 2 tl Citroenrasp
- 1 el Water
- 4 el Hazelnoten
- 600 g Tofu
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- 1. Hak het sjalotje fijn en pers de knoflook. Verwarm 2 eetlepels van de olijfolie in een grote soeppan met dikke bodem. Bak hierin de sjalot zachtjes 5 minuten aan. Roer er de knoflook door en bak een 1/2 minuut mee.
- 2. Snij de bloemkool in kleine stukjes en doe in de soeppan. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes doorkoken totdat de bloemkool helemaal gaar is.
- 3. Maak in de tussentijd de kruidenolie. Snij de lente-ui in ringetjes en ris de blaadjes van de tijm. Doe 6 el van de olijfolie in de kleine kom van de keukenmachine en voeg de lente-ui, salie, tijm, peterselie, citroensap en -rasp en het water toe. Draai tot een fijne saus en breng op smaak met zout en peper.
- 4. Rooster de hazelnoten knapperig en bruin in een droge koekenpan. Hak ze grof.
- 5. Snij de tofu in blokjes en voeg aan het einde van de kooktijd van de bloemkool toe aan de soep. Maal met de staafmixer tot een gladde soep. Breng verder op smaak met zout en peper.
- 6. Verdeel de soep over soepkommen of borden en schep er wat van de kruidenolie en de gehakte hazelnoten over. Serveer met geroosterd brood.