Bloemkool tempura met knoflook-yoghurtdip
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 250 ml Griekse yoghurt
- 1 stuks bloemkool
In Huis
- 3 el peterselie
- 3 teentjes knoflook
- 1 snufje gedroogde chilipeper vlokken
- 100 gram bloem
- 2 stuks eieren
- 175 ml water (ijskoud)
- 2 el zonnebloemolie
- olie om te bakken
Recept stappen
- Maak de knoflook-yoghurt. Hak de peterselie fijn (optioneel). Pers de knoflook uit. Meng door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Strooi er wat chilipeper vlokken door.
- Breek de bloemkool in roosjes. Breng een pan met water met zout aan de kook en kook de bloemkool ca. 2 minuten. Giet door een vergiet en spoel onder de koude kraan. Laat goed uitlekken.
- Doe de bloem in een kom met een beetje zout. Splits de eieren. Meng de dooiers met het ijskoude water. Roer door de bloem samen met de 2 eetlepels (bij 4p) zonnebloemolie. Klop de eiwitten stijf en spatel door het beslag.
- Verhit een laag zonnebloemolie in een frituurpan. Haal wat stukjes bloemkool door het beslag en leg voorzichtig in de hete olie. Frituur 2-3 minuten tot goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Frituur zo steeds in kleine porties.
- Bestrooi met zout en serveer met de yoghurtsaus.
- serveer er bijvoorbeeld een aardappelcurry bij en wat rijst of naanbrood. Ook is dit gerecht lekker als snack.