Bloemkool-raapsteelstamp met tomaatjes, dille en edamameburgers uit de Keuken van Maass
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Frieslander aardappelen
- 600 gram bloemkool
- 2 bosjes raapsteel
- 2 stengels bleekselderij
- 4 stuks edamameburgers
- 200 gram cherrytomaatjes
- 1 el dille
In Huis
- naar smaak boter
- scheut melk (optioneel)
- om te bakken olijfolie
- 2 el kappertjes (optioneel)
Recept stappen
- Schil de aardappels en snij in gelijke stukken. Zet op in grote pan met een laagje gezouten water en kook gaar in ca. 15 minuten, zet een timer vanaf dat het water kookt. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snij gelijke stukken (de steel kun je ook gebruiken). Voeg na ca. 5 minuten bij de aardappels.
- Verwijder alleen de worteltjes van de raapsteel, de stelen gebruik je in de stamppot. Snij grof en was de raapsteel met behulp van een slacentrifuge. Snij de bleekselderij in halve maantjes.
- Giet de aardappels en bloemkool af. Stamp tot een smeuïge puree met een flinke klont boter en eventueel een scheutje melk. Zet de stamp terug op een laag vuurtje en voeg de raapsteel en bleekselderij beetje bij beetje toe. Laat slinken. Breng op smaak met zout en peper en hou warm.
- Bak de burgers in wat olijfolie in een koekenpan ca. 3 minuten per kant. Hou warm. Verwarm een klont boter en olijfolie in dezelfde koekenpan en bak de cherrytomaatjes 4 minuutjes. Pluk de dille en voeg toe (zie tip).
- Serveer de stamppot met de warme tomaatjes en burger.
- Voeg kappertjes toe als je ze in huis hebt.