Bloemkool met romige kerriedressing, kikkererwten, Nigellazaad, Cornichons en gevulde couscous
Vegan
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram couscous
- 1 stuks koolrabi
- 0.5 bosje radijs
- 1 stengel bleekselderij
- 20 gram dille
- 200 gram sojayoghurt
- 2 2 nigellazaad
- 60 gram amandelschaafsel
- 0.5 potje kikkererwten
- 0.5 potje cornichons (augurkjes)
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap uit een flesje
- scheut olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap uit een flesje
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl agavesiroop
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten gaar in de oven.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Schil de koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij de radijs in partjes. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Hak de dille fijn. Roer samen met de koolrabi, radijs, bleekselderij en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Schenk er vlak voor het serveren nog een goede scheut olijfolie extra vierge overheen.
- Maak in een grote saladeschaal een dressing van de sojayoghurt, het nigellazaad, citroensap, olijfolie extra vierge, kerriepoeder en agavesiroop. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan bruin en knapperig.
- Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Snij de augurkjes in plakjes. Meng de augurk, kikkererwten en gare bloemkool door de sojayoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurk naar smaak toe. Serveer de couscous met de romige bloemkool.