Bloemkool met romige kerriedressing, Fryske kaas, Nigellazaad, augurk en gevulde couscous
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 200 gram couscous
- 1 stuks koolrabi
- 0.5 bosje radijs
- 1 stengel bleekselderij
- 20 gram dille
- 200 gram Griekse yoghurt
- 2 tl Nigellazaad
- 100 gram Belegen Fryse kaas
- 0.5 potje cornichons (augurkjes)
In Huis
- olie om te bakken
- kneepje citroensap (mag uit flesje)
- scheut olijfolie extra vierge
- 1 el citroensap (uit een flesje)
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 tl kerriepoeder
- 2 tl honing
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Zet de waterkoker aan voor de couscous.
- Verdeel de bloemkool in roosjes en snij de steel in stukjes. Meng met olie, peper en zout in een mengkom. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ca. 20 minuten gaar in de oven.
- Doe de couscous met zout in een kom en overgiet met kokend water tot de couscous net onder staat. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
- Schil de koolrabi grondig, met name de onderkant en snij in kleine blokjes van 0,5 cm. Snij de radijs in partjes. Snij de bleekselderij in kleine stukjes. Hak de dille fijn. Roer de koolrabi, radijs, bleekselderij en een goede scheut olijfolie extra vierge door de gare couscous. Breng goed op smaak met peper, zout en een kneepje citroensap. Schenk er vlak voor het serveren nog een goede scheut olijfolie extra vierge overheen.
- Maak in een grote saladeschaal een dressing van de yoghurt, het nigellazaad, citroensap, olijfolie extra vierge, kerriepoeder en honing. Breng op smaak met peper en zout. Zet even weg.
- Snij de augurkjes in plakjes. Snij de kaas in kleine blokjes van 0,5 cm. Meng de kaas samen met de augurk en gare bloemkool door de yoghurtdressing. Voeg eventueel extra augurk naar smaak toe. Serveer de couscous met de romige bloemkool.