Blinde vinken in uiensaus met geroerbakte spinazie
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 uien
- 4 kalfsblinde vink
- 600 gram Nieuw-Zeelandse spinazie
In Huis
- om te bakken boter
- 200 ml rode wijn
- 200 ml runderbouillon
- naar smaak tijm
- 2 blaadje(s) laurier
- 800 g aardappelen
- 2 el olijfolie (extra vierge)
- naar smaak peper en zout
Recept stappen
- Snij de ui in ringen.
- Verhit boter in een braadpan en bak de blinde vinken aan alle kanten goudbruin. Haal ze uit de pan en zet weg.
- Bak de uien goudbruin in het overgebleven braadvet. Blus af met de wijn en de bouillon. Voeg er de tijm en laurier aan toe. Doe de blinde vinken terug in de pan. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten sudderen op laag vuur.
- Schil de aardappelen en snij in stukken.
- Kook de aardappelen gaar in water met wat zout.
- Was de spinazie goed. Verhit de olijfolie in een grote pan en roerbak hierin de spinazie in enkele minuten net aan gaar. Breng op smaak met zout.
- Serveer de blinde vinken met de spinazie, de aardappelen en de uiensaus.
- Wijnsuggestie: Les Terrasses Saint Julien - Vignerons Catalans (Languedoc, Frankrijk), is een krachtige maar soepele wijn, rijk en heeft zachte tannines.