Bladerdeegpakketje met lengfilet en salie, met gesmoorde prei en gemengde sla
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 rol Bladerdeeg
- 4 filet(s) Lengfilet
- 8 blaadje(s) Salie
- 6 stuk(s) Prei
- 1 zakje(s) Rucolamelange
- 1 stuk(s) Citroen
In Huis
- 2 teen Knoflook
- 1 klont(en) Boter
- naar smaak Vinaigrette
- Peper en zout
Recept stappen
- Let op, je hebt meerdere keren citroen en rucolamelange nodig deze week.
- 1. Haal de bakplaat uit de oven en verwarm voor op 200 graden. Rol het bladerdeeg uit en knip elke rol, met bakpapier en al, in vieren. Leg 1 stukje bladerdeeg per persoon op de bakplaat en bewaar het andere stukje per persoon voor straks.
- 2. Dep de vis droog en leg op elk stukje bladerdeeg een stuk vis. Bestrooi met peper en zout.
- 3. Hak de knoflook fijn. Haal de blaadjes salie van de steeltjes en snij in reepjes. Verdeel over de vis, samen met 1/3 van de knoflook. Dek de vis af met het andere stukje bladerdeeg (zonder bakpapier) en druk de zijkanten met een vork goed op elkaar. Snij voorzichtig 6 inkepingen in het dakje.
- 4. Schuif de pakketjes in de oven en zet een wekker op 20 minuten.
- 5. Verwijder het donkergroene deel van de prei. Kerf in de lengte in en spoel het zand grondig tussen de bladen uit. Snij in brede ringen.
- 6. Verwarm een goede klont boter in een afsluitbare wok of braadpan en roerbak de prei een paar minuten. Smoor de prei vervolgens met deksel op de pan zachtjes ca. 10-15 minuten, zonder bruin te laten worden!
- 7. Maak een vinaigrette naar keuze, bijv. 3 el olie, 1 el azijn, 1 tl mosterd, peper, zout en een beetje honing. Was de rucolamelange en meng met de dressing.
- 8. Check de pakketjes in de oven. Als ze mooi bruin zijn, dan zijn ze klaar.
- 9. Voeg de resterende knoflook bij de prei als die zacht en gaar is en roer een paar keer om. Breng op smaak met peper en zout en een kneepje citroensap.
- 10. Serveer de sla en de prei bij de vispakketjes.