Bladerdeeghapje met prei en gehakt
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks ui
- 400 gram gehakt
- 1 stuks prei
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 0.25 tl chilipoeder
- 0.5 tl gemberpoeder
- 0.5 tl paprikapoeder
- 0.5 tl korianderpoeder
- 0.5 tl nootmuskaat
- 10 blad bladerdeeg
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snipper de ui en ontdooi het bladerdeeg.
- Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan, en fruit de ui. Pers de knoflook en voeg toe als de ui glazig is.
- Voeg het gehakt, chilipoeder, gemberpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder en nootmuskaat toe. Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
- Zorg ervoor dat het gehakt helemaal droog is. Dit kun je doen door het plat te drukken in een zeef.
- Snij de prei in kleine halve ringen. Spoel de prei goed af met water en maak het net zoals het gehakt goed droog.
- Verdeel de prei en gehakt over de stukken bladerdeeg en vouw het in de vorm van een envelop.
- Bak de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven tot deze goud bruin zijn.