Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bladerdeeghapje met prei en gehakt

Rund

  • Totale tijd minuten
Bladerdeeghapje met prei en gehakt  | Maaltijdbox recepten

Ingrediënten

In de box

  • 1 stuks ui
  • 400 gram gehakt
  • 1 stuks prei

In Huis

  • olie om te bakken
  • 1 teen knoflook
  • 0.25 tl chilipoeder
  • 0.5 tl gemberpoeder
  • 0.5 tl paprikapoeder
  • 0.5 tl korianderpoeder
  • 0.5 tl nootmuskaat
  • 10 blad bladerdeeg
icon package

Recept stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snipper de ui en ontdooi het bladerdeeg.
  3. Verwarm een klein beetje olie in een koekenpan, en fruit de ui. Pers de knoflook en voeg toe als de ui glazig is.
  4. Voeg het gehakt, chilipoeder, gemberpoeder, paprikapoeder, korianderpoeder en nootmuskaat toe. Bak het gehakt rul en breng op smaak met peper en zout.
  5. Zorg ervoor dat het gehakt helemaal droog is. Dit kun je doen door het plat te drukken in een zeef.
  6. Snij de prei in kleine halve ringen. Spoel de prei goed af met water en maak het net zoals het gehakt goed droog.
  7. Verdeel de prei en gehakt over de stukken bladerdeeg en vouw het in de vorm van een envelop.
  8. Bak de hapjes ongeveer 20 minuten in de oven tot deze goud bruin zijn.