Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bladerdeeg-plaattaart met rode ui, roodlof en geitenkaas met een frisse sla van snijbiet en paprika

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Wk 51 uien witlof bladerdeegtaart geitenkaas

Ingrediënten

In de box

  • 3 stronkjes roodlof
  • 150 gram pikante geitenkaas
  • 200 gram snijbiet
  • 1 puntpaprika
  • 1 bosje radijs

In Huis

  • 20 gram boter
  • 3 rode uien
  • 1 rol bladerdeeg
  • 3 el yoghurt
  • 3 el mayonaise
  • 1 snufje komijnpoeder
  • citroensap (optioneel, mag uit flesje)
  • 1.5 el verse tijm (gerist)
icon package

Recept stappen

  1. Verhit de helft van de boter in een hapjespan. Snij de uien doormidden en dan in dunne halve ringen. Voeg elke ui die je gesneden hebt alvast bij de boter. Laat zachtjes ca. 20 minuten stoven. Ris de tijm en voeg toe, samen met peper en zout.
  2. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  3. Verhit in een andere hapjespan, wok of grote koekenpan de andere helft van de boter. Snij het kontje van de roodlofstronkjes en halveer in de lengte. Snij vervolgens in de lengte in dunne reepjes en roerbak ca. 8 minuten tot bruin en beetgaar. Voeg naar smaak zout en peper toe.
  4. Rol het bladerdeeg met (!) bakpapier uit op een bakplaat. Beleg met de ui, gevolgd door de roodlof (als ui en witlof erg vochtig zijn geworden, giet dan eerst af). Brokkel de geitenkaas erover. Schuif gedurende 15-20 minuten in de oven.
  5. Was de snijbiet en snij in reepjes. Doe hetzelfde met de puntpaprika.
  6. Voeg de aangegeven eetlepels yoghurt en mayonaise bij de snijbiet en paprika en kneed een minuut lang stevig met je handen. Snij de radijsjes in kwarten of achtsten en voeg erbij. Breng goed op smaak met zout, peper, een klein snufje komijn en eventueel nog een kneepje citroensap.
  7. Serveer de plaattaart met de sla.