Bietentaart met geitenkaas en tijm
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 150 g Geitenkaas
- 4 stuk(s) Bieten
- 1 stuk(s) Uien
In Huis
- 2 el Azijn
- 1 scheutje(s) Olijfolie
- 6 plakje(s) Hartige taartdeeg
- 4 stuk(s) Eieren
- 100 ml Creme fraiche
- 30 ml Zure room
- 1 tl Tijmblaadjes
- naar smaak Peper en zout
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Pel de ui en snij in vieren. Snij de bieten in zessen. Leg de groenten in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en azijn en bestrooi met peper en zout.
- Bak 20 minuten in het midden van de oven.
- Haal uit de oven. Draai de oven naar 180 °C.
- Maak terwijl de groenten in de oven staan de taart klaar. Bekleed een bakvorm met bakpapier en leg het deeg er in.
- Meng eieren met de zure room en creme fraiche. Breng op smaak met peper en zout. Giet in de taartvorm.
- Verwijder de schil van de bietjes en verdeel over het room-ei-mengsel. Leg de ui er tussen en bestrooi met stukje geitenkaas en tijm.
- Bak ca. 40 minuten in het midden van de oven, totdat het deeg goudbruin is en de geitenkaas gesmolten is.
- Serveer de taart met een frisse groene salade.