Bietenorzo met feta crème en frisse venkel-sinaasappel salade
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 600 gram rode biet
- 400 gram orzo
- 2 tl tijm
- 200 gram feta
- 70 ml yoghurt
- 1 stuks sinaasappel
- 2 el peterselie
- 1 stuks venkel
- 80 gram walnoten
In Huis
- 4 teentje knoflook
- 2 el balsamico azijn (voor de orzo)
- 2 el milde olijfolie (voor de orzo)
- 1200 ml kokend water
- 1.5 blokje groentebouillon
- 2 el olijfolie extra vierge (voor dressing)
- 1 el balsamico azijn (voor de dressing)
Recept stappen
- Zet de waterkoker aan.
- Schil en rasp de bieten. Doe samen met de orzo in een afdekbare wok of koekenpan. Ris de tijm. Hak de knoflook fijn. Voeg bij de bieten en orzo.
- Voeg de balsamico, milde olijfolie en de aangegeven hoeveelheid water toe en verkruimel de bouillon erboven. Dek af en breng aan de kook. Draai het vuur zacht en laat 12-14 minuten pruttelen tot de pasta gaar is en al het water is opgenomen. Roer tussentijds door en voeg een scheutje water toe als het droog kookt.
- Maak de feta crème. Pureer de feta en yoghurt in het bakje van de staafmixer. Breng op smaak met een scheutje olijfolie extra vierge en peper.
- Rasp de sinaasappelschil (geen wit). Hak de peterselie. Hou beide apart.
- Maak de dressing. Meng in een slakom de olijfolie extra vierge, balsamico azijn, zout en peper. Verwijder het hart en loof van de venkel, snij in dunne plakjes. Verwijder de sinaasappelschil en snij het vruchtvlees in plakjes. Voeg de venkel- en sinaasappelplakjes bij de dressing.
- Breng de bietenorzo op smaak met zout en peper. Garneer met de feta crème, sinaasappelrasp, peterselie en walnoten. Serveer met de venkel-sinaasappelsalade.