Bietenburgers
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 2 bieten, grof gehakt
- 20 gram bladpeterselie, grof gehakt
- 6 ciabatta's
- blaadjes sla
In Huis
- 2 el gebroken lijnzaad
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl korianderpoeder
- snufje( gedroogde chilipeper vlokken
- 1 el citroensap
- 200 gram linzen (blik)
- 200 gram gekookte rijst
- 50 gram havermout
- 2 rode uien, in ringen
- 5 el plantaardige olie
- 4 el balsamicoazijn
- 2 tl bruine suiker
Recept stappen
- NB: met het recept voor 4 personen maak je 6 burgers.
- Meng het lijnzaad met 2 eetlepels (bij 6 burgers) water en laat 15 minuten staan.
- Rasp de bieten grof. Doe de geraspte bieten, knoflook, peterselie, de komijnpoeder, de rode pepervlokken, het citroensap, wat zeezout en peper in de keukenmachine. Puls 1 keer.
- Voeg de linzen, gekookte rijst, havermout en het lijnzaadpapje toe en puls nog een paar keer zodat alles goed gemengd wordt en de linzen en rijst een beetje vermalen worden. Het mag allemaal niet te fijn worden, want je wilt een beetje structuur in je burger.
- Kneed het flink door met je handen zodat het mengsel kleverig wordt en alles aan elkaar blijft plakken. Maak met je handen de burgers. Zet de burgers 30 minuten in de koelkast om op te stijven.
- Verhit 2 eetlepels (bij 6 burgers) van de plantaardige olie in een koekenpan en bak de burgers om en om bruin in ca. 5 minuten.
- Beleg de broodjes met wat sla, de burger en wat gekarameliseerde sjalot. Bestrooi daarna met gekruimelde feta. De feta biedt een mooi contrast met de bieten.