Biefstuk met gebakken paddenstoelen en peterseliezout, burrata en bloemkoolpuree
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 bloemkool
- 15 gram bladpeterselie, fijngehakt
- 400 gram paddenstoelen
- 1 ui
- 4 biefstukken
In Huis
- 5 tenen knoflook
- 100 gram boter
- nootmuskaat (naar smaak)
- 2 el zeezout
- 250 gram burrata
Recept stappen
- Snijd de bloemkool in gelijke stukken en pel de knoflook.
- Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook tot gaar.
- Pureer de bloemkool, knoflook en 20 g (bij 4p) van de boter tot een puree met de staafmixer of in de keukenmachine.
- Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe terug in de pan en houd warm.
- Maak het peterseliezout door het zeezout te mengen met de gehakte peterselie.
- Borstel de paddestoelen schoon en snipper de ui.
- Verhit 20 g (bij 4p) van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min zachtjes aan.
- Voeg de paddestoelen toe en bak ca. 5 min mee tot ze bruine randjes krijgen.
- Breng op smaak met peper en wat van het peterseliezout.
- Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
- Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de biefstukken 2-3 min aan iedere kant tot rosé.
- Serveer het vlees met de paddestoelen er bovenop.
- Leg er een stuk burrata op en bestrooi met het peterseliezout. Serveer met de bloemkoolpuree.
- Ook lekker met nog wat gebakken aardappels ernaast