Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Biefstuk met gebakken paddenstoelen en peterseliezout, burrata en bloemkoolpuree

Rund

  • Totale tijd minuten
Dekrat Header

Ingrediënten

In de box

  • 1 bloemkool
  • 15 gram bladpeterselie, fijngehakt
  • 400 gram paddenstoelen
  • 1 ui
  • 4 biefstukken

In Huis

  • 5 tenen knoflook
  • 100 gram boter
  • nootmuskaat (naar smaak)
  • 2 el zeezout
  • 250 gram burrata
icon package

Recept stappen

  1. Snijd de bloemkool in gelijke stukken en pel de knoflook.
  2. Kook of stoom de bloemkool samen met de knoflook tot gaar.
  3. Pureer de bloemkool, knoflook en 20 g (bij 4p) van de boter tot een puree met de staafmixer of in de keukenmachine.
  4. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Doe terug in de pan en houd warm.
  5. Maak het peterseliezout door het zeezout te mengen met de gehakte peterselie.
  6. Borstel de paddestoelen schoon en snipper de ui.
  7. Verhit 20 g (bij 4p) van de boter in een koekenpan en bak de ui 2 min zachtjes aan.
  8. Voeg de paddestoelen toe en bak ca. 5 min mee tot ze bruine randjes krijgen.
  9. Breng op smaak met peper en wat van het peterseliezout.
  10. Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
  11. Verhit de rest van de boter in de koekenpan en bak de biefstukken 2-3 min aan iedere kant tot rosé.
  12. Serveer het vlees met de paddestoelen er bovenop.
  13. Leg er een stuk burrata op en bestrooi met het peterseliezout. Serveer met de bloemkoolpuree.
  14. Ook lekker met nog wat gebakken aardappels ernaast