Bibimbap met snijbiet, oesterzwammen, komkommer, peen, spiegelei en Gochujang saus
Vegetarisch, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 300 gram zilvervliesrijst
- 1.5 stuks komkommer
- 150 gram peen
- 400 gram oesterzwammen
- 250 gram snijbiet
- 4 stuks eieren
- 4 el gochujang saus
In Huis
- 4 el rijstazijn of witte wijnazijn
- 1 tl suiker (optioneel)
- 2 teen knoflook
- olie om te bakken
- 1 el sojasaus
Recept stappen
- Zet 75 gram rijst p.p. op met iets meer dan een dubbele hoeveelheid water. Voeg zout toe, breng aan de kook en laat afgedekt zachtjes gaar en droog koken in 25-30 minuten.
- Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij in halve maantjes. Doe in een kommetje en voeg de rijstazijn toe. Heb je dit niet? Meng dan witte wijnazijn met de suiker.
- Schil de peen, rasp grof en zet apart.
- Scheur de oesterzwammen grof. Hak de knoflook fijn. Bak de oesterzwammen een paar minuten in olie in een koekenpan of wok. Voeg de helft (!) van de knoflook op het laatst toe en schud een paar keer om. Let op dat de knoflook niet verbrandt. Voeg de sojasaus toe en hou warm in een schaaltje.
- Spoel de snijbiet af. Snij de stelen in stukjes en het blad in repen. Verwarm olie in de oesterzwampan en bak de stelen 3-5 minuten. Voeg het blad op het laatst met de rest van de knoflook toe en bak tot geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak één spiegelei per persoon. Meng de marinade van de komkommer intussen door de droog gekookte rijst.
- Neem een grote kom per persoon en rangschik alle ingrediënten mooi naast elkaar. Serveer de bowls met de Gochujang saus.