Belugalinzen met bataat, rode ui, courgette, Hollandse geitenkaas, babyleaf en amandelen
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 400 gram oranje bataat
- 1 stuks rode ui
- 0.5 stuks venkel
- 1 stuks courgette
- 2 stuks lente-ui
- 80 gram bruine amandelen
- 100 gram oude geitenkaas
- 600 gram belugalinzen (voorgekookt)
- 100 gram babyleaf sla
In Huis
- olie om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- 4 el balsamicoazijn
- scheut olijfolie extra vierge
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden. Schil de bataat, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Halveer de rode ui en snij in partjes. Hussel alles samen in een mengkom met olie, peper en zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 20 minuten in de oven.
- Verwijder het loof en kontje van de venkel. Halveer en snij in dunne plakjes. Snij de courgette in kwart maantjes van ca. 0,5 cm dik. Verwarm olie in een wok en bak op hoog vuur. Schud af en toe om.
- Snij intussen het witte en lichtgroene deel van de lente-ui in stukken van ca. 2 cm en snij het donkergroene deel in ringetjes. Bak de stukken mee met de courgette en doe de ringetjes in een bakje.
- Bak de amandelen in een droog koekenpannetje tot ze wat bruinen. Laat iets afkoelen en hak grof.
- Rasp de oude geitenkaas of maak met een dunschiller mooie krullen.
- Hak de knoflook fijn en bak 1 minuut mee met de courgette en lente-ui als ze beetgaar zijn. Blus af met de balsamicoazijn. Meng de gekookte belugalinzen erdoor en warm zachtjes nog even mee. Zet het vuur uit en breng op smaak met peper, zout, een goede scheut olijfolie extra vierge en eventueel nog een klein scheutje balsamicoazijn naar smaak.
- Meng de bataat en rode ui bij de linzen en schep er voorzichtig de baby leaf sla door. Serveer met de amandelen en geitenkaas.