Beekridder zalm met herfstroerbak met een Oosterse touch
Vis, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram Doré aardappels
- 1 stuks (ca. 400 g) Hoikkado pompoen mini
- 300 gram wortelpeterselie
- 1 stuks limoen
- 1 stuks rode peper
- 2 stuks bosui
- 1.5 stuks paksoi
- 400 gram Beekridder trekzalm
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 teen(tje) knoflook
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Was de aardappels en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Verwarm olie in een grote wok en bak de blokjes op hoog vuur aan. Schud af en toe om.
- Snij intussen de pompoen in parten van ca. 1,5 cm. Verwijder de zaden en evt. harde lelijke plekjes van de schil en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Schil de wortelpeterselie en snij in halve of kwart maantjes van ca. 0,5 cm. Voeg pompoen en wortelpeterselie bij de aardappel en roerbak nog een minuut mee. Voeg wat zout toe, dek goed af, zet het vuur laag en laat ca. 12-15 minuten garen.
- Rasp de limoen. Snij de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Snij de bosui in ringen. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen.
- Verwarm alvast boter en olie zachtjes in een koekenpan. Dep de beekridder droog, bestrooi met peper en zout en zet klaar voor straks.
- Haal de deksel van de pompoen en aardappels. Zet het vuur hoog en bak bruin. Voeg op het laatst geperste knoflook, rode peper, bosui en paksoi toe en schep een paar keer toe om. Breng de roerbak op smaak met een kneepje limoensap, limoenrasp, peper en zout.
- Zet het vuur onder de koekenpan hoger. Bak als de boter begint te bruinen de Beekridder op de huid ca. 3 minuten. Draai nog 2 minuutjes om.
- Serveer de vis met de roerbak en mayonaise erbij.