Beekridder trekzalm met herfstroerbak met een Oosterse touch
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 800 gram aardappelen Frieslander
- 300 gram wortelpeterselie
- 300 gram wortel
- 1 stuks limoen
- 1 stuks rode peper
- 2 stengels lente-ui
- 1 stuks paksoi
- 400 gram Beekridder trekzalm (aan één stuk)
- 2 teentjes knoflook in de schil
In Huis
- olie/boter om te bakken
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Was de aardappelen en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Verwarm olie in een grote wok en bak de blokjes op hoog vuur aan. Schud af en toe om.
- Schil de wortelpeterselie en de oranje wortel. Snij in blokjes/plakjes van ca. 2 cm. Voeg de groenten bij de aardappelen en roerbak ca. twee minuten mee. Voeg wat zout toe, dek goed af, zet het vuur laag en laat ca. 12-15 minuten garen.
- Rasp de limoen. Snij de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Snij de lente-ui in ringen. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen.
- Verwarm alvast boter en olie zachtjes in een koekenpan. Dep de beekridder droog, bestrooi met peper en zout en zet klaar voor straks.
- Haal de deksel van de en aardappelen en groenten. Zet het vuur hoog en bak bruin. Bak als alles lekker bruin is de paksoi mee tot geslonken.
- Zet het vuur onder de koekenpan hoger. Bak als de boter begint te bruinen de Beekridder op de huid ca. 3 minuten. Draai nog 2 minuutjes om.
- Voeg de rode peper en lente-ui bij de roerbak en pers de knoflook erbij. Schep een paar keer om en breng op smaak met een kneepje limoensap, limoenrasp, peper en zout.
- Serveer de vis met de roerbak en evt. naar smaak wat mayonaise erbij.