Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Beekridder trekzalm met herfstroerbak met een Oosterse touch

Vis

  • Totale tijd minuten
2024 44 SNELLE beekridder herfstroerbak paksoi oosters

Ingrediënten

In de box

  • 800 gram aardappelen Frieslander
  • 300 gram wortelpeterselie
  • 300 gram wortel
  • 1 stuks limoen
  • 1 stuks rode peper
  • 2 stengels lente-ui
  • 1 stuks paksoi
  • 400 gram Beekridder trekzalm (aan één stuk)
  • 2 teentjes knoflook in de schil

In Huis

  • olie/boter om te bakken
  • naar smaak mayonaise
icon package

Recept stappen

  1. Was de aardappelen en snij in blokjes van ca. 1,5 cm. Verwarm olie in een grote wok en bak de blokjes op hoog vuur aan. Schud af en toe om.
  2. Schil de wortelpeterselie en de oranje wortel. Snij in blokjes/plakjes van ca. 2 cm. Voeg de groenten bij de aardappelen en roerbak ca. twee minuten mee. Voeg wat zout toe, dek goed af, zet het vuur laag en laat ca. 12-15 minuten garen.
  3. Rasp de limoen. Snij de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt). Snij de lente-ui in ringen. Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen.
  4. Verwarm alvast boter en olie zachtjes in een koekenpan. Dep de beekridder droog, bestrooi met peper en zout en zet klaar voor straks.
  5. Haal de deksel van de en aardappelen en groenten. Zet het vuur hoog en bak bruin. Bak als alles lekker bruin is de paksoi mee tot geslonken.
  6. Zet het vuur onder de koekenpan hoger. Bak als de boter begint te bruinen de Beekridder op de huid ca. 3 minuten. Draai nog 2 minuutjes om.
  7. Voeg de rode peper en lente-ui bij de roerbak en pers de knoflook erbij. Schep een paar keer om en breng op smaak met een kneepje limoensap, limoenrasp, peper en zout.
  8. Serveer de vis met de roerbak en evt. naar smaak wat mayonaise erbij.