Beekridder trekzalm met, groentemousseline, paksoi, Oosterse dressing en gebakken aardappels
Vis
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks limoen
- 300 gram wortelpeterselie
- 300 gram wortel
- 2 teentjes knoflook in de schil
- 800 gram aardappelen Frieslander
- 1 stuks rode peper
- 2 stengels lente-ui
- 1 stuks paksoi
- 400 gram Beekridder trekzalm (aan één stuk)
In Huis
- olie/boter om te bakken
- 4 el milde olie
- olijfolie extra vierge
- naar smaak mayonaise
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Rasp de limoenschil (hou apart) en pers het sap in een kommetje.
- Schil de wortelpeterselie (wit) en de oranje wortel. Snij in plakjes van ca. 2 cm. Hussel in een mengkom met olie, het limoensap, peper en zout. Leg aan één kant van een met bakpapier beklede bakplaat samen met de knoflook in de schil. Bak ca. 25 minuten in de oven.
- Was en snij de aardappelen in blokjes. Hussel in een kom met olie, peper en zout en leg naast de groenten.
- Snij de rode peper fijn (laat de zaadlijsten zitten als je van pittig houdt) en snij de onderste ca. 2 cm (bij 2p) van het witte deel van de lente-uit fijn. Meng met de milde olie, limoenrasp, peper en zout. Zet weg.
- Snij de paksoistengels in stukjes en het blad in repen. Bak de stengel een paar minuten in een grote koekenpan in wat olie. Snij de rest van de lente-ui (ook al het donkergroen) grof. Voeg toe samen met het blad en laat net aan slinken. Breng op smaak met peper en zout. Doe over in en schaaltje en hou warm.
- Verwarm in de paksoi-pan vast (zachtjes) boter en olie. Dep de beekridder droog, bestrooi goed met peper en zout en zet klaar voor straks.
- Haal de groenten uit de oven (schuif eventueel de aardappels nog even terug). Druk de gepofte knoflook uit het velletje. Pureer of stamp de groenten en knoflook tot een (gladde) puree. Verdun met ca. 2 el heet water per persoon. Breng op smaak met peper, zout en nog een goede scheut olijfolie extra vierge.
- Zet het vuur onder de koekenpan hoger. Bak als de boter begint te bruinen de Beekridder op de huid ca. 3 minuten. Draai nog 2 minuutjes om.
- Verdeel de groentepuree over de borden en serveer met de vis, de Oosterse dressing, de gebakken aardappels en evt. wat mayonaise.