Bavette met salsa verde, pompoen en aardappel uit de oven en sla
Rund
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 4 stuks bavette
- 800 gram Doré aardappelen
- 0.5 stuks flespompoen
- 4 el kappertjes
- 15 gram peterselie
- 15 gram dille
- 10 gram dragon
- 1 stuks komkommer
- 300 gram cherrytomaatjes
- naar smaak botersla
In Huis
- olie en boter om te bakken
- 1 teentje knoflook
- 2 el witte wijnazijn
- 100 ml milde olijfolie
- 1 tl mosterd
- 1 el balsamicoazijn
- 3 el olijfolie extra vierge
Recept stappen
- NB. Laat de bavette echt goed op kamertemperatuur komen, liefst al twee uur voor het koken uit de koeling halen!
- Verwarm de oven op 220 graden.
- Snij de aardappelen in stukken. Was de pompoen, halveer in de lengte, verwijder de zaden met een lepel en snij in parten van ca. 1 cm. Hussel samen met de aardappelen in een mengkom met flink olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster bruin en gaar in ca. 20 minuten.
- Maak de salsa verde. Hak de knoflook, peterselie, dille en dragon grof. Doe met de kappertjes en de witte wijnazijn in het bakje van de staafmixer en hak fijn. Voeg de milde olijfolie toe, zodat er een dikke saus ontstaat. Proef de saus en voeg zout en peper toe naar smaak.
- Bereid de bavette. Verhit boter en olie in een koekenpan. Dep de bavette goed droog en bestrooi met peper en zout. Bak als de boter wat bruin begint te worden de bavette op hoog vuur rondom bruin. Laat vervolgens ca. 3-4 minuten op laag vuur rustig braden. Wikkel de bavette in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten. Ze mag nog rood zijn van binnen.
- Maak in een saladekom een dressing van de mosterd, balsamicoazijn en olijfolie extra vierge. Breng op smaak met peper en zout. Snij de komkommer in halve maantjes en halveer de tomaatjes. Meng door de dressing.
- Was de sla met behulp van een slacentrifuge. Meng vlak voor het serveren de sla door de dressing.
- Serveer de ovengroenten met de bavette, salade en salsa verde.