Bataatpuree met gemengde paddenstoelen en uienchutney
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
![Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten](https://dekrat.imgix.net/uploads/images/recipes/De_Krat_20180830-Vegetarisch-Krat-01.jpg?auto=compress%2Cformat&crop=focalpoint&fit=crop&fp-x=0.5&fp-y=0.5&h=480&q=40&w=960&s=1c6aa5d7062da1c508328926ed371895)
Ingrediënten
In de box
- 300 gram oranje bataat
- 300 gram witte bataat
- 2 stronken broccoli
- 300 gram gemengde paddenstoelen
- 1 stuks lente-ui
- naar smaak uienchutney
In Huis
- 1 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 50 ml melk
- 2 tl grove (Zaanse) mosterd
- 2 el fijngehakte peterselie
Recept stappen
- Schil de bataat en snij in stukken. Pel de knoflook en snij in plakjes. Kook samen in water met zout in 20 minuten gaar.
- Stoom intussen de broccoli beetgaar in ca. 6 minuten. Snij de gemengde paddenstoelen in grote stukken. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen om en om bruin en beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
- Verwarm de melk. Giet de bataat af en stamp met een pureestamper. Meng beetje bij beetje de melk en mosterd erdoor.
- Snij de lente-ui in dunne ringetjes en roer door de puree.
- Doe de puree in een schaal en verdeel de oesterzwammen eroverheen. Bestrooi met peterselie.
- Serveer met de uienchutney en broccoli.
- Lekker met gebakken kip of lamsrookworst.