Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Bataatpuree met gemengde paddenstoelen en uienchutney

Vegetarisch

  • Totale tijd minuten
Maaltijdbox gevuld met seizoensgebonden producten

Ingrediënten

In de box

  • 300 gram oranje bataat
  • 300 gram witte bataat
  • 2 stronken broccoli
  • 300 gram gemengde paddenstoelen
  • 1 stuks lente-ui
  • naar smaak uienchutney

In Huis

  • 1 teentjes knoflook
  • 2 el olijfolie
  • 50 ml melk
  • 2 tl grove (Zaanse) mosterd
  • 2 el fijngehakte peterselie
icon package

Recept stappen

  1. Schil de bataat en snij in stukken. Pel de knoflook en snij in plakjes. Kook samen in water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Stoom intussen de broccoli beetgaar in ca. 6 minuten. Snij de gemengde paddenstoelen in grote stukken. Verwarm olie in een grote koekenpan en bak de paddenstoelen om en om bruin en beetgaar. Bestrooi met zout en peper.
  3. Verwarm de melk. Giet de bataat af en stamp met een pureestamper. Meng beetje bij beetje de melk en mosterd erdoor.
  4. Snij de lente-ui in dunne ringetjes en roer door de puree.
  5. Doe de puree in een schaal en verdeel de oesterzwammen eroverheen. Bestrooi met peterselie.
  6. Serveer met de uienchutney en broccoli.
  7. Lekker met gebakken kip of lamsrookworst.