Bataat met yoghurtsaus, koriander en parelgort-tabouleh
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 200 g Parelgort
- 600 g Bataat
- 1 el Gesnipperde ui
- 200 g Komkommer
- 1 stuk(s) Rode peper
- 100 g Dartelaar geitenkaas
- 6 takje(s) Koriander
- 200 g Bulgaarse yoghurt
In Huis
- 1 tl Kaneel
- 6 el Olijfolie (extra vierge)
- 1 tl Zout
- 1 tl Zwarte peper (vers gemalen)
- 2 el Citroensap
- 1 teen Knoflook
- 2 tl Srirachasaus
Recept stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 2. Kook de parelgort volgens gebruiksaanwijzing. Schil de bataat heel dun en snij in parten van ongeveer 2 cm dik en ca. 7 cm lang. Doe de parten in een grote kom met de kaneel, 3 eetlepels van de olijfolie, 0.5 tl zout en royaal peper. Meng alles goed.
- 3. Leg de bataat in een ovenschaal en rooster 25 minuten tot hij gaar is en de bovenkant begint te kleuren. Haal uit de oven en laat afkoelen.
- 4. Giet de gort af. Snij de komkommer in heel kleine blokjes. Verwijder zaad en zaadlijsten van de rode peper en snij in dunne ringetjes. Meng, ui, komkommer, rode peper, 3 eetlepels van de olie en het citroensap door de gort. Brokkel er wat geitenkaas over.
- 5. Roer voor het opdienen de yoghurt en srirachasaus door elkaar. Leg de bataat op een schaal. Sprenkel de pikante yoghurt erover. Bestrooi met korianderblaadjes. Serveer met de parelgort.