Bami met veel groenten, pindasaus van Bartje Boemboe en omeletreepjes
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 125 gram eiermie
- 1 ui
- 200 gram peen
- 1 el geraspte gember
- 600 gram spitskool
- 2 stronken paksoi
- 200 gram pindasaus
- 6 eieren
- 2 lente-ui
In Huis
- om te bakken zonnebloemolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 blokje boullion
- 3 el ketjap
Recept stappen
- Zet een pan water op voor de mie. Kook 3 minuten, giet en spoel af met koud water. Wij gebruikten 1/4 pakje voor 4p, dan eet je relatief lekker veel groenten, maar als je grote eters hebt kun je ook meer doen, bijv. een half pakje mie (125 gram)
- Snipper de ui. Schil de wortel, halveer in de lengte en snij in halve maantjes. Fruit de ui en wortel een paar minuten in wat olie in een wok. Hak de knoflook fijn. Rasp de gember en voeg bij de ui en peen. Draai het vuur zacht en laat rustig bakken. Kruimel het bouillonblokje erbij en roer goed door.
- Snij de spitskool in vieren, verwijder het hart en snij in reepjes. Voeg bij de ui en peen.
- Los intussen de pindasaus op in een pannetje met 100 ml water per 100 gram boemboe. Warm zachtjes op en roer totdat je een gladde saus hebt. Hou het dun, zo hoort het zegt Bartje, en die kan het weten!
- Spoel de paksoi af, snij het wit in plakjes en het blad in repen.
- Voeg als de peen en spitskool gaar genoeg zijn naar je smaak het wit van de paksoi toe. Bak even mee. Voeg 2/3 van de ketjap toe. Roer goed door. Voeg het groen van de paksoi toe, roer door, draai het vuur uit en dek de pan af (dan slinkt het groen vanzelf).
- Kluts de eieren met wat zout, peper en de rest van de ketjap. Bak in wat olie een dunne omelet (twee stuks als je voor vier kookt). Rol de omelet op en snij in plakjes.
- Snij de lenteui in ringetjes en meng samen met de mie door de groenten. Serveer met de pindasaus en de omeletreepjes.