Baked gnocchi en bloemkool met romige raapsteelcrème en tomaten-dille slaatje
Vegetarisch
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks bloemkool
- 600 gram verse gnocchi
- 400 gram cherrytomaatjes
- 10 gram dille
- 2 stengel bleekselderij
- 60 gram zonnebloempitten
- 50 gram raapsteel
- 1 bakje crème fraîche
In Huis
- olie om te bakken
- scheut olijfolie extra vierge
- 1 teentje knoflook
- 80 ml milde olijfolie (voor de crème)
Recept stappen
- Verwarm de oven voor op 220 graden.
- Snij de bloemkool in roosjes en de steel in stukjes. Meng de bloemkool en gnocchi met olie, peper en zout en leg op een met bakpapier beklede bakplaat (gebruik bij 4p eventueel 2 bakplaten). Bak 20-25 minuten in de oven. Ze mogen wat gaan bruinen.
- Maak de salade. Halveer de cherrytomaatjes. Doe in een schaal met een scheutje olijfolie extra vierge, peper en zout. Hak de dille fijn en voeg toe. Snij de bleekselderij in dunne plakjes. Doe bij de tomaat en zet even weg.
- Rooster de zonnebloempitten in een droge koekenpan op zacht vuur goudbruin. Pas op dat ze niet verbranden!
- Maak de raapsteelcrème. Verwijder de worteltjes van de raapsteel. Hak de rest grof en was m.b.v. een slacentrifuge. Hak de knoflook (verwijder evt. het groene loofje, dat geeft een te aanwezige knoflooksmaak) grof. Doe beide in het bakje van de staafmixer en pureer met de (milde) olijfolie tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout en meng met de crème fraîche tot een gladde crème.
- Serveer de gnocchi en bloemkool met een dot crème en de salade als frisse toon ernaast. Garneer met de geroosterde zonnebloempitjes.