Dit is ons receptenarchief t/m 2023. Heb je al een box? Log in met je bestaande e-mailadres in de Crisp app om ‘m daar te beheren.

Baharat lams-kalfsgehaktballetjes in yoghurtsaus met malfouf (kool)salade en couscous

Lam

  • Totale tijd minuten
2025 6 WB baharat lams kalfs gehaktballetjes malfouf koolsalade 17900

Ingrediënten

In de box

  • 400 gram witte kool
  • 250 gram wortel
  • 1 stuks citroen
  • 1 stuks sjalot
  • 400 gram Lams-kalfsgehakt Baharat
  • 250 gram couscous
  • 1 bosje korainder en munt
  • 1 stuks lente-ui
  • 1.5 bakje yoghurt

In Huis

  • 3 el Olijfolie extra vierge voor de dressing
  • 1 teentjes knoflook
  • olie om te bakken
icon package

Recept stappen

  1. Snij de witte kool in zo dun mogelijke sliertjes. Schil en rasp de wortel grof. Doe in een slakom en voeg wat zout toe. ‘Kneed’ minstens één minuut met je handen, dan worden de groenten lekker zacht.
  2. Rasp en pers de citroen (NB). Maak een dressing van de olijfolie extra vierge, citroenrasp en -sap en peper. Pers (optioneel) de knoflook erbij (verwijder het groene loofje als dat erin zit). Meng door de gemasseerde groenten.
  3. Snipper de sjalot. Verwarm olie in een koekenpan en fruit glazig. Draai van het gehakt 3 à 4 balletjes pp. Voeg de balletjes toe en bak langzaam bruin en gaar in ca. 10 minuten.
  4. Doe de couscous met wat zout in een kom en overgiet met kokend water tot ca. 1 cm boven de korrels. Dek af. Roer na 10 minuten los met een vork.
  5. Hak de koriander en munt fijn. Snij de lente-ui in dunne ringetjes. Meng door de koolsalade.
  6. Voeg – als de gehaktballetjes gaar zijn – de yoghurt toe aan de pan en warm op laag (!) vuur mee. Let op dat het niet gaat koken, anders gaat de yoghurt schiften.
  7. Roer een goede scheut olijfolie extra vierge door de couscous. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de romige balletjes en koolsalade.
  8. Goed om te weten: Het gehakt is gekruid met paprikapoeder, mosterdpoeder, kurkuma, uienpoeder, komijn, koriander, chilipeper, venkel, knoflookpoeder, gember, witte peper, fenegriek, foelie, kardemom. Het gehakt is al gezouten.