Baharat kip met tomatenpilav, gele paprika en aubergine
Kip, Snel klaar
- Totale tijd minuten
Ingrediënten
In de box
- 1 stuks sjalot
- 2 stuks aubergine
- 1 stuks gele paprika
- 3 stuks pruimtomaat
- 1 stuks courgette
- 300 gram basmatirijst
- 2 el tomatenpuree
- 400 gram kippendij baharat gekruid
- naar smaak landcress
In Huis
- 1 blokje kippenbouillon
- 1000 ml water
- olie om te bakken
- 1 teen knoflook
- 1 tl gedroogde tijm
Recept stappen
- Bereid de bouillon voor.
- Snipper de sjalot. Verhit wat olie in een afdekbare pan met dikke bodem en fruit de sjalot. Hak de knoflook, voeg toe.
- Snij de aubergine in kleine blokjes en bak in een grote wok met een goede scheut olie zachtjes goudbruin en gaar.
- Snij de paprika en tomaten in blokjes. Snij de courgette in kwart maantjes.
- Voeg de paprika en tomaten bij de pan met sjalot en bak even mee. Voeg de rijst toe en schep om tot glazig. Maak ruimte in de pan en fruit de tomatenpuree een minuutje aan, zodat het zuurtje eraf gaat. Voeg zoveel bouillon toe dat de rijst onder staat. Doe het deksel op de pan en laat zachtjes ca. 15 minuten koken. Voeg tussendoor zo nodig meer bouillon toe wanneer het droog kookt. Proef goed of de rijst gaar is!
- Voeg de courgette bij de aubergine en bak mee. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de kip in 6-8 minuten bruin en gaar in een koekenpan met een beetje olie.
- Serveer de pilav met de kip, de aubergines en de courgette en garneer met nog wat landcress naar smaak.